Koekjes die niet uitlopen!

Nodig:
200 gr boter
200 gr suiker
1 eetlepel vanille extract
1 ei
400 gr bloem

En dan?
- meng boter en suiker tot een witte luchtige massa
- voeg vanille extract toe
- meng ei en bloem er doorheen
- laat deeg enkele uren rusten in de koelkast
- steek vormpjes uit en leg op bakpapier op de bakplaat
- verwarm de oven voor op 180 graden
- bak de koekjes in 13 minuten
- na afkoelen zijn ze te decoreren

Cake

Marijns recept

200 gr cakemeel
200 gr suiker
200 gr boter
4 eieren
4 zakjes vanille suiker

Bakken maar!

Karamelkoek

shortcake

Ingrediënten
175 gram bloem
125 gram boter in blokjes
50 gram bruine basterd suiker (gezeefd)

Karamel - chocolade laag
50 gram boter
50 gram bruine basterdsuiker
400 gram gecondenseerde melk
150 gram melkcholcolade

1 Vet een vierkant bakblik in.

2 Zeef de bloem boven een kom en kneed de boter er met je vingertoppen doorheen tot het geheel op kleine broodkruimels lijkt. Roer de bruine suiker erdoor en maak een stevig deeg.

3 Leg het deeg in de ingevette vorm en prik er met een vork gaatjes in.

4 Bak de cake 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden tot hij goudbruin is. Laat hem in de vorm afkoelen.

5 Doe voor de karamellaag de boter, suiker en de gecondenseerde melk in een steelpan met anti aanbak laag en verwarm het mengsel al roerend op een laag vuur, tot het kookt.

6 Draai het vuur lager en laat het 4-5 minuten pruttelen tot de karamel lichtbruin en dik is en loslaat van de binnenkant van de pan. Schenk de karamel over de cake en laat hem afkoelen.

7 Smelt voor de chocolade laag de chocolade in een kom boven een pan kokend water, Zodra de karamellaag hard is geworden mag de chocolade er overheen worden gegoten.
Zet de cake koel weg.

Variatie: vervang de bruine chocolade door witte smeltchocolade!